Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σχετικά με το κείμενο ''Μερικές σκέψεις για το κίνημα των Ζαππατιστας'' του 5ου τεύχους του εντύπου δρόμου.

Διαβάζοντας τα σχόλια και τις ''αντιδράσεις'' που προκάλεσε το κείμενο κριτικής προς τους ζαπατιστας από την ομάδα la letra armada απο το μεξικό έχουμε να πούμε τα εξης.
Η ομάδα μας ήρθε σε επαφή με τους μεξικανούς συντρόφους μέσω της συντρόφισσας Εμ. (που ανηκει στο διεθνες μεταφραστικό δίκτυο contra info) σε μια προσπάθεια να δουμε και μια άλλη οπτική στο κίνημα των ζαπατιστας. Σε προηγούμενο τεύχος (4ο) είχαμε δημοσιεύσει κείμενο απο τα χωριά του Τσιαπας -σε ένδειξη αλληλεγγύης-, αλλά ένα κείμενο αναρχικών μέσα από το μεξικό για μας είναι βοηθητικό και προσφέρει στο διάλογο και την κατανόηση του ζαπατιστικου κινήματος.
Οι μεξικανοι σύντροφοι εχουν επιλεξει να μην χρησιμοποιουν το διαδίκτυο για την διάδοση και προβολή των δράσεων τους. Αυτό είναι δική τους απόφαση και δεν θα την κρίνουμε εμείς.
Μέσω e-mail λοιπόν λάβαμε το κείμενο -το οποίο έχουμε στα χέρια μας από το φεβρουαριο και μετά από πολλές κουβέντες αποφασίσαμε να βάλουμε στο έντυπο μας τον Μάιο για λόγους που εξηγούμε παραπάνω.

Συνελευση Ομαδας Ελευθεριακης Σκεψης Negrorojo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου