Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Ούτε Κεμάλ, ούτε Αλλάχ


Την Παρασκευή 31/5/2013 ο λαός της Ιστανμπούλ, βγήκε στους δρόμους και ''κατέλαβε'' το πάρκο Γκεζί δίπλα στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της πόλης. Αφορμή για την αντίδρασή τους ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να απαλλοτριώσει το πάρκο και να δώσει την έκταση σε ιδιώτη για να χτισθεί το 94ο εμπορικό κέντρο της πόλης και ένα ακόμα τζαμί. Κεφάλαιο και εκκλησία πάνε μαζί και στην Τουρκία!

Το βράδυ της ίδιας μέρας και ενώ ο κόσμος αυξανόταν και κατασκήνωνε στο χώρο, η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος με πρωτοφανή αγριότητα ακόμα και για τα δεδομένα της σημερινής Τουρκίας.

Αποτέλεσμα: δεκάδες τραυματίες, πολλοί από αυτούς σοβαρά. Ένας έχασε το μάτι του, ένας άλλος το αυτί και την ακοή του. Με το πρώτο φως της ημέρας η αντίσταση απλώνεται σε όλη την πόλη όπως και στην Άγκυρα, τα Άδανα και την Σμύρνη. Οι συγκρούσεις γενικεύονται και οι πρώτοι νεκροί πέφτουν ποτίζοντας με το αίμα τους την εξέγερση που θα ακολουθήσει.

Μέσα σε 2 μέρες, σε 46 πόλεις πραγματοποιούνται συγκρούσεις με την αστυνομία, απαλλοτριώσεις αγαθών και επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους (τράπεζες, καταστήματα πολυεθνικών κτλ).

Οι συλλήψεις κοντεύουν τις 4000 σε όλη τη χώρα, άλλοι τόσοι τραυματίες και μέχρι τώρα 3 νεκροί (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) από την αστυνομική βαρβαρότητα. Βίντεο δείχνει ξεκάθαρα το θάνατο του διαδηλωτή ,όπου πυροβολήθηκε με πραγματικά πύρα στο κεφάλι. Νωρίτερα, ένας άλλος νεαρός διαδηλωτής έχασε τη ζωή του όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο που πέρασε μέσα από ομάδα διαδηλωτών παρά τις προειδοποιήσεις. Για τον διαδηλωτή εκτός από την οργάνωση του SODAP, ανακοίνωση εξέδωσε και η ομάδα χάκερς RedHack, της οποίας φέρεται να ήταν επίσης μέλος. Η ομάδα RedHack υπονοεί ότι ο θάνατος του 20χρονου οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο. Τέλος, ένας ακόμα διαδηλωτής ,φοιτητής , δέχτηκε ριπή νερού από αύρα, έμεινε αναίσθητος και κατέληξε στο νοσοκομείο από καρδιακή προσβολή.


Η έκρηξη αυτή δεν ήρθε ξαφνικά


Ο λαός ολόκληρης της Τουρκίας μαστίζεται από τον κρατικό αυταρχισμό εδώ και δεκαετίες. Αρχικά με το πρόσωπο των Σουλτάνων, μετά του στρατού και της Κεμαλικής μεταρρύθμισης, αργότερα από τις κυβερνήσεις των εκλεκτών του στρατού και σήμερα από το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν.

Οι ισλαμιστές του Ερντογάν σπρώχνουν το κράτος της Τουρκίας στο δρόμο της ισλαμοποίησης, με νόμους κατά των αμβλώσεων, με απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, περιορισμό εργατικών δικαιωμάτων, αστυνομοκρατία, εθνικιστικές κορώνες ενάντια στο Ισραήλ και τη Συρία.

Το παζλ της αυταρχικότητας έρχεται να συμπληρώσει η επίθεση στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους που έχουν απομείνει στα μεγάλα αστικά κέντρα .Το ευφυολόγημα της ανάπτυξης σε ίδιους ρυθμούς και στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία, πλήρως εναρμονισμένα με την κρατική μηχανή, αποσιωπούν τα γεγονότα και κρύβουν τις εικόνες με τους τραυματίες, τους νεκρούς, τους ξυλοδαρμούς και τους βασανισμούς συλληφθέντων. Δε μεταδίδεται καμία εικόνα από τους εξεγερμένους να μάχονται στους δρόμους ενάντια σε αστυνομία και παρακράτος. Αποσιωπούν τα συνθήματα και τις φωνές των διαδηλωτών που καλούν ''ενάντια στο φασισμό, να στηριχτούμε στους δικούς μας ώμους'' και φωνάζουν ''ούτε Ερντογάν, ούτε στρατό''.

Τίποτα όμως δε μπορεί να κρύψει την φλόγα. Η παγκόσμια αλληλεγγύη εκφράζεται σε όλον τον κόσμο με κάθε τρόπο. Κείμενα, πανό, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και πορείες στις πρεσβείες της Τουρκίας, δείχνουν περίτρανα ότι οι Τούρκοι εξεγερμένοι δεν είναι μόνοι.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ο πόλεμος είναι ταξικός. Η πλατεία Ταξίμ, το πάρκο Γκεζί είναι μόνο η αφορμή.

Ελλάδα… αλά Τούρκα

Στην Ελλάδα οι εντολοδόχοι της τρόικας, κρατούν ''ίσες αποστάσεις'', μεταδίδουν τους λόγους του Ερντογάν, αναπαράγουν τα γνωστά στερεότυπα της βίας των διαδηλωτών και των σπασμένων μαγαζιών.

Τρανό παράδειγμα αισχρότητας ο Σκαϊ που μετέδωσε το θάνατο του διαδηλωτή από την αύρα υποστηρίζοντας πως ‘’αντιεξουσιαστής προκαλούσε την αύρα και έτσι πέθανε μπροστά στην κάμερα’’.

Ακολουθούν αναλύσεις του τύπου ''αυτό δεν είναι εξέγερση, δεν είναι Αραβική άνοιξη' κτλ', δείχνοντας έτσι έκδηλα τον φόβο τους μπροστά στις λαϊκές εξεγέρσεις και τα ακηδεμόνευτα κινήματα. Προσπαθούν να μετριάσουν τα γεγονότα και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Τρέμουν στην ιδέα ότι οι από κάτω θα απαντήσουν σε Ασία, Ευρώπη και Αραβικό κόσμο. Τρέμουν την εξάπλωση της εξέγερσης στα Βαλκάνια. Ανακάλυψαν επιθέσεις σε Έλληνες, κατηγορούν τους διαδηλωτές για βανδαλισμούς και ζημιές στο Ελληνικό προξενείο. Η αλήθεια είναι ότι κανείς Έλληνας δεν χτυπήθηκε και όσο αφορά το προξενείο ξέχασαν να μεταφράσουν τα συνθήματα που γραφτήκαν: ''Ταγίπ φύγε κι εσύ και αυτοί'' και ''Αλληλεγγύη στο λαό της Ελλάδας''. Όσοι συνεργάζονται με το καθεστώς της Τουρκίας είναι στόχος.

Μπροστά στις γεωστρατηγικές και πολιτικές συμφωνίες των Σαμαρά-Ερντογάν-Ευρώπης, οι λαοί υψώνουν το βλέμμα και αντιστέκονται. Πέρα από τους αγωγούς αερίου και τα πετρέλαια του Αιγαίου, οι λαοί φωνάζουν ''Μέχρι εδώ, Yeterli''.

Αποκομμένο γεγονός δεν μπορεί να αποτελεί η απαγωγή από την Ελληνική Αστυνομία, του 24χρονου Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Bullut Yayla την Πέμπτη 30/5 στις 9.30μμ από το κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Ο Bullut εντοπίστηκε από ομάδα δικηγόρων στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στην Ιστανμπούλ μετά από 2 μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων που μιλούσε ελληνικά και άλλη μια που μιλούσε Αγγλικά τον ξυλοκόπησε και τον παρέδωσε στους Τούρκους πράκτορες. Άλλη μια υπόθεση Οτσαλάν, με την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ρόλο ταγού της τρικομματικης ‘’κυβέρνησης’’.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ BULUT YAYLA

ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ,ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Turkiye deki isyancilara dayanisma


ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ NEGROROJO

7/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου