Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

4 χρόνια μετά.....

11.12.2008 μια ανέκδοτη φωτογραφία μου από τα όσα ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους μαθητές των σχολείων του Κορυδαλλού.

4 χρόνια από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

4 χρόνια μετά από την νύχτα που το χέρι του τραμπούκου υπηρέτη των κρατικών μηχανισμών καταστολής, "εκπυρσοκροτούσε" το όπλο αφαιρώντας την ζωή ενός 16χρονου παιδιού.

4 χρόνια μετά οι κρατικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια συνεχίζονται.

4 χρόνια μετά από την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη η κοινωνία προετοιμάζει την επόμενή της απάντηση στην κρατική εκστρατεία εξαθλίωσης και εξόντωσης των ανθρώπων, μετρώντας περισσότερα από 3500 θύματα στις τάξεις της.

4 χρόνια μετά, 3.500 αυτοκτονίες-δολοφονίες από τα χέρια αυτή την φορά γραβατωμένων σφουγγοκωλάριων οι οποίοι εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα μετατρέπουν ανθρώπους σε νούμερα στα οποία προσθέτουν, αλλά κυρίως αφαιρούν δικαιώματα, όνειρα, παρόν και μέλλον.

4 χρόνια πριν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν το παιδί που βρέθηκε την «λάθος» ώρα, στον «λάθος» τόπο, δίπλα σε «λάθος» ανθρώπους και το πλήρωσε με την ζωή του.

4 χρόνια μετά 9.000.000 άνθρωποι βρίσκονται σε «λάθος» τόπο, σε «λάθος» ώρα, και με λάθος επιλογές και το πληρώνουν με τον καθημερινό τους εξευτελισμό και απόγνωση.

4 χρόνια μετά, όπου εν μέσω κρίσης η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται σε όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια, η εξέγερση είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Να εξελίξουμε τις παρακαταθήκες που άφησε ο Δεκέμβρης του 2008 προχωρώντας ακόμη παραπέρα: Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με όπλο την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την σύγκρουση με όσους καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Να καταστρέψουμε τον πολιτισμό της εξουσίας, την καταπίεση, την εκμετάλλευση και την ανελευθερία.

athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου